Παρουσία αντιπροσωπειών αγροτών και φοιτητών ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδας με τοποθέτηση του Σ. Μαυρόγιαννη, εκ μέρους των αγροτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, πήρε τον λόγο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε το σχέδιο άστοχο και άκυρο, καθώς – όπως είπε- αποσυντονίζει την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή του δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη η παιδεία και η εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε ότι θα πρέπει το συμβούλιο να στείλει ένα μήνυμα ευθύνης, ως όργανο ευθύνης που είναι, κάτι το οποίο θα καθοριστεί και από τη στάση του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, ως πολιτικό όργανο, το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να στείλει «ένα μήνυμα και στους γονείς που μάχονται για τα παιδιά τους αλλά και προς τη νεολαία που αναζητεί σεβασμό και δεν τον βρίσκει».

Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το σχέδιο «Αθηνά» και να ανοίξει σοβαρός διάλογος. «Πρέπει», είπε, «να σταματήσει το παραγοντιλίκι, να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι αφορά τη νεολαία και το μέλλον της εκπαίδευσης. Πρέπει να μην περιορίσουμε τα δημόσια αγαθά και την εκπαίδευση».

(Η τοποθέτηση Κατσιφάρα)

Αργότερα, σημειώθηκε ένταση, όταν η παράταξη Παπαναστασίου αντέδρασε στην πρόταση να τοποθετηθεί πρώτος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης, πριν από την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης. Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να πλειοψηφήσει η πρόταση αυτή και να αποχωρήσει η παράταξη Παναστασίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κατά την έξοδό του από την αίθουσα, φοιτητές έκαναν μπλόκο στον κ. Παπαναστασίου, εμποδίζοντάς τον να φύγει από την αίθουσα, ενώ τον… στόλισαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

(Η αποχώρηση της παράταξης Παπαναστασίου)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: patrastimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης