Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τέσσερα άτομα κατηγορούμενα για κλοπή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από υποβολή μήνυσης για διάρρηξη καταστήματος ψιλικών, πρόκληση ζημιών και αφαίρεση εμπορεύματος συνολικής αξίας 11.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ήταν ο προσωπικός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής της ιδιοκτήτριας του καταστήματος και ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες πληρωμής, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάσθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς απαιτούνταν εξειδικευμένη ψηφιακή διερεύνηση.

Έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ανώνυμες προπληρωμένες κάρτες που είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα χρησιμοποιήθηκαν σε υπηρεσίες διαδικτυακού στοιχηματισμού, γεγονός που με την κατάλληλη αξιοποίηση των ηλεκτρονικών δεδομένων των διαδικτυακών παικτών στοιχηματισμού οδήγησε στην ταυτοποίηση των ανωτέρω προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το πρωί διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, κινητό τηλέφωνο και ψηφιακός δίσκος, προϊόντα που προέρχονταν από κλοπή.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης