Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην είσοδο της Παλιάς Πόλης.

Ήδη τα ευρήματα από το σημείο της έκρηξης έχουν σταλεί στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις για την υπόθεση ενώ ερευνάται και το υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να υπάρξει «φως» αναφορικά με τον ή τους δράστες της ενέργειας.

Το περιστατικό έχει χαρακτηριστεί αρκετά σοβαρό για αυτό και οι διωκτικές αρχές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και διενεργούν εξονυχιστικές έρευνες που εκτιμούν ότι θα τους οδηγήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως είναι γνωστό η έκρηξη σημειώθηκε στις 23.24 το βράδυ της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014 στον αριστερό πύργο της κεντρικής εισόδου στην Παλιά Πόλη (θαλασσινή πύλη) προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο ο οποίος έκανε επισκέπτες, καταστηματάρχες και κατοίκους να βγουν στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στην περιοχή και απέκλεισε την κεντρική είσοδο, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί το σημείο της έκρηξης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον έναν από τους δύο πύργους της εισόδου θραύσματα από χοντρό σωλήνα, μπαταρίες και ειδικά καλώδια που φαίνεται ότι πυροδότησαν την έκρηξη!

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, των αστυνομικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών που ασχολούνται με την υπόθεση προκύπτει ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν ήθελαν να προκαλέσουν τραυματισμούς ή θανάτους.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Έκρηξη στη Μεσαιωνική Πόλη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 08:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης