Καταγγελία στο Σύλλογο Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Μυτιλήνης «H Κιβωτός» έκανε ένας κάτοικος στο Πληγώνι της Λέσβου, ο οποίος κατονόμασε τον γείτονα του ως τον δράστη της κακοποίησης του αλόγου του, αφού χωρίς να είναι κτηνίατρος του έκοψε τους όρχεις για να το ευνουχίσει πριν από πέντε μέρες.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου, Τέρπος Παπαθεοδώρου, πήγε επί τόπου στο Πληγώνι είδε το ζώο και το φωτογράφισε. Στη συνέχεια ενημέρωσε το νομοκτηνίατρο για το τι είχε γίνει και πήγαν μαζί να δουν το άλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νομοκτηνίατρος όχι μόνο διαπίστωσε το είχε πάθει το ζώο αλλά στην έκθεση της κτηνιατρικής εξέτασης γράφει ξεκάθαρα ότι ευνουχισμός του αλόγου έγινε από τον ιδιοκτήτη του – όπως του δήλωσε ο ίδιος παραδεχόμενος την πράξη του. Σύμφωνα με τον νομοκτηνίατρο και όπως ορίζει η νομοθεσία από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν είναι κτηνίατρος αυτή του η πράξη συνιστά ξεκάθαρη κακοποίηση.

Η έκθεση του νομοκτηνιάτρου κατατέθηκε την Παρασκευή στο Α.Τ. Μυτιλήνης, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό ώστε να ξεκινήσει η αυτεπάγγελτη δίωξη του δράστη καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία απαιτείται και επώνυμη καταγγελία.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: lesvosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης