Με μεγάλα ποσά, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι σπέρνουν τον θάνατο σε ζώα με φόλες, επικηρύσσουν τους δράστες μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που παρατηρούν ένταση του φαινομένου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η επικήρυξη με 6000 ευρώ της Φιλοζωικής Κομοτηνής σε όσους δώσουν πληροφορίες για τον εντοπισμό αυτών που έχουν δηλητηριάσει ζώα καθώς, μόνο σε έναν μήνα, βρέθηκαν 30 νεκρά εκ των οποίων τα έξι ήταν δεσποζόμενα.

«Το 90-95% αυτών που βάζουν φόλες είναι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ζώα σε αγροτικές εργασίες και δεν τους αρέσει να είναι ανάμεσά μας» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ.Γκουντουσίδης. Ωστόσο, προσθέτει, «αν και το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, κανένας δεν έχει τηλεφωνήσει για να μας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η Φιλοζωική, συνεργάζεται με τον Δήμο για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων και πραγματοποιεί ετησίως γύρω στις 200 με 250.

Με 4000 ευρώ επικήρυξε, από την πλευρά του, ο Φιλοζωικός Ομιλος Σερρών τον δράστη της δολοφονίας δεκάδων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην περιοχή επισημαίνοντας στους κατοίκους, στο σχετικό έντυπο που έχει αναρτήσει σε πολλά σημεία της πόλης, ότι “η σιωπή σας είναι κόκκινη”.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης