Προσπαθώντας να απαντήσει σε ένα ερώτημα που προφανώς από κανένα δεν ετέθη, στο αν δηλαδή …«και οι αστυνομικοί έχουν ή όχι μητέρες», με ένα χαρτονένιο πανώ που έγραφε πως «Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες», μια γυναίκα στήθηκε έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης και την ώρα που μέσα στο κτίριο βρίσκονταν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβενδό.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, κατά δήλωσή της, ήταν η μητέρα ενός αστυνομικού που είχε λάβει μέρος στην σύλληψη των τεσσάρων κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήθελα να δείξω ότι κι εμείς είμαστε μάνες. Την ίδια αγωνία έχουμε κι εμείς για τα παιδιά μας. Μια απλή δήλωση ήταν, δε χρειάζεται να πω τίποτα άλλο» είπε η γυναίκα στα μικρόφωνα των ΜΜΕ που την πλησίασαν, αδιαφορώντας για το ότι η παρουσία της όξυνε ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμένα πνεύματα, αφού, λίγα μόνο μέτρα παραπέρα, υπήρχε ομάδα πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγωνία μιας γυναίκας για το παιδί της και πολύ δε περισσότερο να μην την αντιμετωπίσει με τον απαιτούμενο σεβασμό, η εικόνα ωστόσο μιας μάνας που υπερασπίζεται ένα «παιδί» που οπλοφορεί και είναι ντυμένο σαν ρόμποκοπ, όχι μόνο αποτελεί την επιτομή του σουρρεαλισμού αλλά και δεν …αναβαθμίζει την εικόνα των Σωμάτων Ασφαλείας που τελικά «ακόμη και αυτά …θέλουν τη μαμά τους»…

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης