Συνάντηση του γενικού γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρού με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής ΠΙΝ Αλέκο Μιχαλά και τον επιστημονικά υπεύθυνο των μονάδων απεξάρτησης και υποστήριξης κρίσεων Ηλία Μιχαλαρέα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Επί τάπητος τέθηκαν η δημιουργία Μονάδας Απεξάρτησης στην ψυχιατρική κλινική του Γ. Ν. Κέρκυρας, καθώς η δημιουργία Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων ( Μ.Υ.Κ.) Φυσικών, Τεχνικών Καταστροφών στο νοσοκομείο του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση του υπουργείου και των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, για την αναγκαιότητα λειτουργίας των δύο αυτών μονάδων και την ενσωμάτωσή τους στις δομές του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα, έπειτα από σχετική παρέμβαση του υπουργού, η Μονάδα Απεξάρτησης και η Μονάδα Υποστήριξης Κρίσεων έχουν ενταχθεί στο νέο οργανισμό του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική τροπολογία του ν. 4931/13, η οποία υπολείπεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν των ανωτέρων, συζητήθηκαν επιπρόσθετα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγεία και την ενίσχυση των ιατρο-κοινωνικών δομών στην Περιφέρεια.

Ο κ. Μιχαλάς δήλωσε ότι στόχος αυτών των συναντήσεων είναι η συντονισμένη συνεργασία για την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την πρωτοβάθμια υγεία των πολιτών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΠΗΓΗ: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης