Κοινή άσκηση των Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτών πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες. Η πρώτη έγινε στις 8 Μαρτίου στο Α/Δ Στεφανοβίκειου με την διεξαγωγή της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Προσβολή Εχθρικού Α/Δ με Αεροκίνητη Επιχείρηση» την νύχτα.Τελευταία στη σειρά των ασκήσεων η κοινή συνεκπαίδευση των πρασινοσκούφηδων της 32ης Ταξίαρχιας Πεζοναυτών «Μοραβάς» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού με την 22nd Marine Expenditionary Unit.

Για τις επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν στο έδαφος οχήματα HUMMER, μηχανές ΥΑΜΑΗΑ και άρματα Λέοπαρντ ενώ στον αέρα πέταξαν από ελληνικής πλευράς επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Χιούι αλλά και τα καινούργια μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 της αεροπορίας στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν, μάλιστα, η στιγμή που από τα ελληνικά ελικόπτερα Απάτσι εκτόξευσαν πυραύλους «Χελφάιρ» κατά των στόχων.

Στους αιθέρες βρέθηκαν επίσης τα αμερικανικά ελικόπτερα Σικόρσκυ CH-53, τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες ελικοφόρα κάθετης απογείωσης V-22 OSPREY αλλά και ελικόπτερα Χιούι.

Συνολικά από τις ΗΠΑ ήρθαν στην Ελλάδα 90 κομάντο και 40 αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης