Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ίχνη κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από τη σύλληψη ενός στρατιωτικού, ο οποίος… πιάστηκε στα πράσα να διακινεί λαθραία πάνω από έναν τόνο πετρέλαιο κίνησης!

Όπως αποδείχθηκε μάλιστα από την αστυνομική έρευνα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεργαζόταν με έναν γεωργό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τέσσερις τόνοι μαύρο χρυσό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επ’ αυτοφώρω

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο στρατιωτικός.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος έχοντας τον βαθμό του υποσμηναγού υπηρετούσε στο Κέντρο Ελέγχου της Πάρνηθας, μετέφερε λαθραία 1.192 λίτρα πετρέλαιο κίνησης.

«Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο καυσίμων. Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα το διακινήσει την Παρασκευή, ωστόσο άλλαξε γνώμη και η μεταφορά έγινε το Σάββατο. Έσερνε με το αυτοκίνητό του ένα τρέιλερ. Τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο τρέιλερ υπήρχε πετρέλαιο. Στο πορτμπαγκάζ, στα πίσω καθίσματα, παντού. Μιλάμε για πετρέλαιο βάρους άνω του ενός τόνου. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι του διατηρούσε και μια δεξαμενή του ενός τόνου» αναφέρουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

Ο «φίλος» και η σύνταξη

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο υποσμηναγός συνεργαζόταν με έναν γεωργό -που επίσης συνελήφθη- από τη Μονεμβασιά, το σπίτι του οποίου είχε μετατραπεί σε αποθήκη καυσίμων, καθώς έπειτα από έλεγχο που έγινε στην οικία του βρέθηκαν τέσσερις τόνοι πετρέλαιο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, μετά τη σύλληψή του, ο 39χρονος υποσμηναγός αρχικά ισχυρίστηκε ότι αγόραζε καύσιμα από την Αθήνα -τα οποία, όπως είπε, πουλιούνται πιο φθηνά- προκειμένου να τα φυλάξει μέχρι να πάρει… σύνταξη.

Ωστόσο, αργότερα παραδέχθηκε την ενοχή του. Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καύσιμα που διακινούσε ο στρατιωτικός τα είχε κλέψει από τη μονάδα στην οποία υπηρετούσε. 

«Στην αρχή υποστήριξε ότι αγόραζε τα καύσιμα από την Αθήνα για να τα χρησιμοποιήσει όταν βγει στη σύνταξη, χωρίς όμως να μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Μετά παραδέχθηκε την ενοχή του. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δύο συλληφθέντες συνεργάζονται με άλλα άτομα» επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης