Το προσφυγικό ήρθε για να μείνει, εκτίμησε ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας.

«Θα πρέπει να μάθουμε μ’ αυτό, διότι είναι μία κρίση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε ο κ. Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ξέσπασμα βίας μεταξύ των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στη Χίο. «Το ερώτημα είναι αν η Αστυνομία μπορούσε και μπορεί να προστατεύσει τον χώρο και επομένως και τους ανθρώπους που λειτουργούν εθελοντικά» ανέφερε, ενδεικτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα πράγματα δυσκολεύουν, οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά πέρα από αυτό, το χειρότερο είναι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ εγκλωβισμένοι, δεν ξέρουν τι ακριβώς θα συμβεί». Όπως πρόσθεσε, «το να μένουν δεξιά και αριστερά και να μετακινούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, αυτό επιδεινώνει τα πράγματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάζεται ένα σχέδιο, όπου ο καθένας από εμάς θα λειτουργεί συμπληρωματικά, αλλά θα πρέπει να μας πει η πολιτεία τι θέλει». Διατύπωσε δε, την ανησυχία του για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, καθώς «οι απελπισμένοι άνθρωποι δεν σκέπτονται ψύχραιμα και αυτό το βλέπουμε στην Ειδομένη και στον Πειραιά, όπου πρόσφυγες και μετανάστες λειτουργούν περισσότερο με βάση το θυμικό και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης