Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 38 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ήταν και στις Κυκλάδες η Νάξος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Σύρος. Στη Νάξο, δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή…

Στο σημείο της κεντρικής πλατείας στην παραλία της Νάξου, βρέθηκαν κάποιες νέες μητέρες, όπως και Μαία του Γ. Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και μέλη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 4ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Το 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από τη WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι, η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Στη Νάξο και στη Σαντορίνη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, στη Μύκονο για δεύτερη και στη Σύρο για τέταρτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θήλασαν γύρω στις 12.00 μ.μ. της Κυριακής, καταμετρήθηκαν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες 38 πόλεις της χώρας!

Πηγή:naxos-news.gr
Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης