Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια μετά την μελέτη των δυο πορισμάτων για το θέμα της αποφυλάκισης του νεαρού ομογενή που κατηγορείται- μαζί με άλλους- για τη δολοφονία των δυο νεαρών ειδικών φρουρών το 2011 στου Ρέντη, πριν καν δικαστεί για την υπόθεση.
Τα πορίσματα είχε διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, εμφανώς ενοχλημένος από το γεγονός πως ουσιαστικά τόσο η Εισαγγελία Πειραιά όσο και άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών δεν απέδωσαν ουσιαστικά ευθύνες σε κανέναν για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου πριν δικαστεί.

Ο κ. Τέντες αφού μελέτησε το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και τα συμπεράσματα της άτυπης έρευνας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για άλλες κινήσεις και πως από εδώ και στο εξής τον λόγο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία Πειραιά, ενώ για τα πειθαρχικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δηλαδή, η μεν εισαγγελία Πειραιά οφείλει να διαπιστώσει αν έχει διαπραχθεί από 2 σωφρονιστικούς υπαλλήλους το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εξ αμελείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη διαθεσιμότητα της διευθύντριας των φυλακών και των εν λόγω υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έλεγαν πως δεν ερευνήθηκαν ενδεχόμενες ευθύνες όσων ενεπλάκησαν δηλαδή δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης, καθώς εξ’ αρχής κρίθηκε ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και σε ποινικό και σε πειθαρχικό επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης