Πορεία και διαμαρτυρία στη βάση της Σούδας θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι οι επιτροπές ειρήνης της Κρήτης.

Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν αρχικά στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς τη νατοϊκή βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης, φορείς και πολίτες που θα βρεθούν έξω από την πύλη της βάσης θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη χρήση της βάσης της Σούδας στον πόλεμο που ετοιμάζεται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.

«Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, τα σωματεία, τους εργαζομένους να συμμετάσχουν την Κυριακή 19 Μάη στην παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, που διοργανώνουν οι επιτροπές ειρήνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου.

Προγραμματίζεται προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά στις 12.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παγκρήτιο κίνημα ειρήνης διεκδικεί:

– Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
– Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
– Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
– Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων
.

Πηγή: flashnews.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης