Σε κινητοποίηση καλεί το ΠΑ.ΜΕ (Πανεργατικό Μέτωπο) Ηρακλείου όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑ.ΜΕ Ηρακλείου τονίζει μεταξύ άλλων: “Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται επίσης να δώσει ένα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς αγώνες στον πάγο.Δε θα τους περάσει.Κάθε σωματείο να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
· Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα, εφαρμογή της μετενέργειας
· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους” καταλήγει το κάλεσμα του ΠΑ.ΜΕ Ηρακλείου για την κινητοποίηση της Πέμπτης. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης