Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του ήδη καταζητούμενου από τις αστυνομικές αρχές επιχειρηματία (πρώην μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») Αναστάσιου Πάλλη.

Η δίωξη αφορά την υπόθεση της επιχείρησης αρπαγής του Βρετανού Εντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι, συμβούλου ασφαλείας για περιπτώσεις πειρατείας, στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της 27ης Νοεμβρίου του 2012. Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Βρετανός τόσο στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής όσο και στη Πρεσβεία της χώρα του, κατονομάζοντας ως υπευθύνους στενούς συνεργάτες του Αναστάσιου Πάλλη αλλά και τον ίδιο τον επιχειρηματία. Η υπόθεση της απαγωγής που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οδήγησε την Εισαγγελία της Αθήνας στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη αλλά και άλλων τριών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σ’ αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ένας δικηγόρος που διώκονται για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος και απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Αναστάσιος Πάλλης ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να κρατηθεί παράνομα μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» επί περίπου πέντε ώρες ο Βρετανός ο οποίος συνεργαζόταν με την ΙΜS Enterprises. Η εταιρεία ανήκει κατά 65% στον Αναστάσιο Πάλλη αλλά και στον προφυλακισμένο εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Όπως ισχυρίζεται ο Βρετανός υπήκοος, αιτία για την περιπέτειά του ήταν η καθυστέρηση της πληρωμής του ίδιου και των υπαλλήλων του στην εταιρεία που είχαν ιδρύσει η οποία θα αναλάμβανε τη φύλαξη των πλοίων στη Σομαλία και σε άλλες περιοχές όπου δρουν πειρατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ύποπτα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB του Βίκτωρα Ρέστη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης