Σήμερα συμπληρώνονται δύο μήνες από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στον Πύργο και είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το σύγχρονο κτήριο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου.

Λειτουργούν μόνο το τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών και τα τμήματα που το βοηθούν, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό, και αυτά κυρίως χάρη στις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο όροφοι νοσηλείας παραμένουν κλειστοί. Οι κάτοικοι της Ηλείας δεν έχουν ουσιαστικά νοσοκομειακή περίθαλψη, αφού τα δύο άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, της Αμαλιάδας και της Κρέστενας, είναι μικρά και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του νομού.

Μέχρι τώρα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων (γενικού γραμματέα Υπουργείου Υγείας, περιφερειακού διοικητή Υγείας, περιφερειάρχη, βουλευτών, διοικήτριας νοσοκομείου κ.λπ.), ούτε ένα ευρώ δεν έχει σταλεί για την αποκατάσταση των ζημιών του νοσοκομείου Πύργου.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Καφήρας επισκέπτεται εσπευσμένα αύριο τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, για να απαιτήσει την άμεση εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ό,τι φαίνεται, η πλήρης επαναλειτουργία θα μετατεθεί μετά το Πάσχα.

Πηγή: iliaoikonomia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης