Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η ληστεία που έγινε την Παρασκευή (14-9-2012) το μεσημέρι σε τράπεζα της Ρόδου. Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, δράστες της ληστείας είναι δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 22 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Εις βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τα κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, οπλοχρησίας και κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται, ακόμη, ένας 24χρονος, ο όποιος παραχώρησε στους δύο ληστές το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων:
– ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με γεμιστήρα που περιείχε πέντε (5) φυσίγγια
– ένα πιστόλι απομίμηση όπλου (REPLICA) με γεμιστήρα
– δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου
– πέντε κάλυκες αβολίδωτων φυσιγγίων
– δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που είχαν κλαπεί νυχτερινές ώρες της 13ης προς 14-09-2012 από σημεία στην πόλη της Ρόδου και από τις οποίες τη μία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την διαφυγή τους, ενώ η άλλη βρέθηκε εξωτερικά της τράπεζας
– ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του 22χρονου κατηγορουμένου, το οποίο βρέθηκε σταθμευμένο δίπλα στο αυτοκίνητο των δραστών
– ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου κατηγορουμένου, που χρησιμοποίησαν οι δύο ληστές
– ένα κράνος μοτοσικλέτας
– το χρηματικό ποσό των 24.625 ευρώ, μέσα σε σάκο που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο των δραστών.

Μέρος των κατασχεθέντων πειστηρίων εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο ληστών συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ληστεία με πυροβολισμούς στη Ρόδο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012, 12:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης