Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Ακριβέστατα αντίγραφα όπλων όπως το θρυλικό πολυβόλο καλάσνικοφ ή το γερμανικό πιστόλι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Λούγκερ, πωλούνται νόμιμα στην αγορά για συλλέκτες, αλλά και φίλους του είδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοιότητα τους με τα αληθινά όπλα είναι εκπληκτική, με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι φτιαγμένα από τα ίδια μέταλλα ή ξύλα, και δεν διαθέτουν μηχανισμό για να ρίξουν σφαίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι όμως αρκετά όμοια με τα αληθινά αν τα κρατήσετε στα χέρια σας, και χρειάζεται προσοχή ώστε να μην τρομάξει οποιοσδήποτε.

Ανάμεσα στα όπλα ρέπλικες συγκαταλέγονται και 45άρια πιστόλια colt, πολυβόλα Tommy gun, ακόμη και χειροβομβίδες.

Αυτά τα ομοιώματα, οι ρέπλικες, όπως ονομάζονται, σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδια για παιδιά και δεν θα πρέπει, δια ροπάλου, να χρησιμοποιηθούν για απειλή ή άμυνα, ή να εκτεθούν σε δημόσια θέα, καθώς μπορεί, όπως λένε οι ειδικοί, να σας κοστίσουν ακόμη και τη ζωή σας.

Σε περίπτωση επί παραδείγματι που χρησιμοποιηθεί για εκφοβισμό, μπορεί ο απέναντι να έχει αληθινό όπλο και να το χρησιμοποιήσει. Τότε χαμένος σίγουρα θα βγει εκείνος που… «έκανε τον μάγκα» με τη ρέπλικα.

Οι ρέπλικες πωλούνται στα ειδικά καταστήματα πώλησης όπλων και κυνηγετικών ειδών, αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με τα όπλα κρότου και λάμψης, που ρίχνουν άσφαιρα, καθώς η πώληση αυτού του είδους των όπλων έχει απαγορευτεί και στη χώρα μας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης