Η κατάθεση της άλλοτε ιδιαιτέρας γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, για «ιδιαίτερες σχέσεις» μεταξύ άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens με την οικογένεια Μητσοτάκη οδήγησε τον συνήγορο του πρώην διευθυντή του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, Γιάννη Ματζουράνη, να ζητήσει την κλήση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω υποψίας. Εδώ έχουμε τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κατευθύνονται προς μια πολιτική δυναστεία και τους τρυφερούς βλαστούς της» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο συνήγορος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ζήτησε και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου Κατερίνα Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου έκανε λόγο για «δώρα», αλλά και για ιδιαίτερες σχέσεις του πρώην προϊσταμένου της με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Απορριπτική ήταν στην εισήγησή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία. Αναφερόμενη, δε, στα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, η εισαγγελική λειτουργός είπε πως απλώς από τα συγκεκριμένα στοιχεία καταδεικνύεται η γενικότερη στάση της Siemens «σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου».

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα για την εξέταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με το σκεπτικό ότι «από την κατάθεση της κας Τσακάλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ούτε στην αποδόμησή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης