Κίνηση τακτικής και μόνο και χωρίς καμιά ειλικρινή διάθεση του υπουργού Ναυτιλίας να ακούσει πραγματικά τα προβλήματα των ελλήνων ναυτικών, αποδεικνύεται η συνάντησή του με την ΠΝΟ, αφού, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, μέσα στο χαρτοφύλακα του υπουργού υπήρχε ήδη το σχέδιο πολιτικής επιστράτευσής τους.

Το σχέδιο αυτό «έπεσε στο τραπέζι» του κυβερνητικού επιτελείου από την προηγούμενη κι όλας Παρασκευή, σε διαδοχικές συσκέψεις του Πρωθυπουργού από τις οποίες φυσικά δεν απουσίαζε και ο υπουργός Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα μελετήθηκε και το επικοινωνιακό κομμάτι, το πώς δηλαδή θα πρέπει να «περάσει» στην κοινωνία μια ακόμη επίταξη και μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να την δεχτεί με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Και για άλλη μια φορά, θα χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα της «ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού» και εν προκειμένω, ο πολυήμερος αποκλεισμός των νησιών και τα προβλήματα που προκαλούνται σε αυτά «εξ αιτίας της απεργίας των ελλήνων ναυτικών».

Η μυστική και προσχεδιασμένη απόφαση για επίταξη των απεργών ναυτικών, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: “Σε τεντωμένο σχοινί”, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 13:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης