Επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του προέδρου της Ένωσης Δήμων Αυστρίας Helmut Modlhammer.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης και ο Ιωάννης Κουράκης, αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εργασιών της 61ης Διάσκεψης της Ένωσης Δήμων Αυστρίας που διεξήχθη στο Oberwarth στις 13 Ιουνίου 2014, οι κ.κ. Ασκούνης και Κουράκης είχαν την ευκαιρία για σύντομη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας Dr. Heinz Fischer, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Sebastian Kurz.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, το προεδρείο της Ένωσης Δήμων Αυστρίας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Willy Kempel καθώς και εκπρόσωποι από την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε επίσης τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, καθώς και με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία κα Χρυσούλα Αλειφέρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης