Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από μωρό είμαι παιδί της Εκκλησίας» είπε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Γιάννης Πάριος. «Το έχω ακούσει και σας συγχαίρω» απάντησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο αγαπητός τραγουδιστής αποκάλυψε πως «το μεγαλύτερο μουσικό μου σχολείο πράγματι ήταν η Εκκλησία», ενώ έσπευσε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τα ωραία ελληνικά που χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης.

«Λατρεύω τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιείτε καταπληκτικά» είπε ο Γιάννης Πάριος, για να σχολιάσει ο Πατριάρχης: «Εάν δεν γινόμουν θεολόγος και κληρικός, θα γινόμουν φιλόλογος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως ο Γιάννης Πάριος είχε προσκυνήσει στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ενημερώθηκε για το ιστορικό του Πατριαρχείου από τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο.

Τον γνωστό τραγουδιστή τον συνόδευαν η αδελφή του, ο γαμπρός του και συνεργάτες του.

Ο κορυφαίος ερμηνευτής βρίσκεται στην Πόλη για να παρουσιάσει -για πρώτη φορά- σήμερα Σάββατο και στη σκηνή του Lütfi Kırdar τραγούδια από τη σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή του.

Η συναυλία πραγματοποιείται από ομογενειακά σωματεία της Πόλης, υπό την αιγίδα του Ερασιτεχνικού και Θεατρικού Ομίλου (ΕΡΘΟ), του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα.

Πηγή: amen.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης