Στο σκαμνί του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθονται σήμερα ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Χόνδρο Βιάννου και ένας 24χρονος Πακιστανός που κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση κατά συναυτουργία από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, στη μεγάλη φωτιά της Βιάννου που εκδηλώθηκε μεσάνυχτα 30ης Ιουλίου 2012 ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο αντιλήφθηκε δυο άτομα στη θέση Βόλακας μεταξύ Χόνδρου και Κερατόκαμπου να θέτουν πυρκαγιά με τη χρύση γυμνής φλόγας δημιουργώντας νέα εστία νοτιοδυτικά του Χόνδρου σε απόσταση 1500 μέτρων από το χωριό και εντός δασικής έκτασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μόλις αντιλήφθηκαν το ελικόπτερο απομακρύνθηκαν με αγροτικό μαύρου χρώματος το οποίο μετά από σημα του ελικοπτέρου στις επίγειες δυνάμεις εντοπίστηκε να κινείται προς το Χόνδρο. Στο σήμα των πυροσβεστών να σταματήσει πραγματοποίησε ελιγμό διαφυγής αλλά λόγω της στενότητας δρόμου δεν τα κατάφερε.

Απο τη φωτιά που προλαβαν πυροσβέστες έγινε στάχτη 1 στρεμμα δασικής έκτασης.

Οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι κινήθηκαν στην περιοχή για να προστατεύσουν δυο κοπάδια με αιγοπρόβατα που διατηρούσε ο 34χρονος στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης