Της Άντζελας Πεϊτση

Βροχή πέφτουν στη Θεσσαλονίκη τα πρόστιμα στους πλανόδιους πωλητές. Μπορεί το επικοινωνιακό και ανθρώπινο ενδιαφέρον να το τράβηξε ο καστανάς Γιώργος Δήμου και η 79χρονη που πουλούσε μαϊντανό και χόρτα σε λαϊκή των Τρικάλων, με χρηματικά πρόστιμα, 10.000€ και 5.000€ αντίστοιχα, ωστόσο τα πράγματα δεν σταματούν εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000€ σε πλανόδιο πωλητή με «σαλέπι». Μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr γαμπρός και πεθερός, δηλώνουν πως είναι σε απόγνωση για το υπέρογκο ποσό.

Ο Ακτάν Ουσέιογλου εξήγησε πως παντρεύτηκε μόλις πριν από τέσσερις μήνες και εργάζεται ασταμάτητα για να μαζέψει χρήματα ώστε να αγοράσει ένα σπίτι. Από τη μεριά του, ο πεθερός του Αλί Ασάογλου, τόνισε πως είναι ο παλιός στο χώρο και στο αντικείμενο πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος. «Έχω πάει στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να μου δώσουν άδεια πλανόδιου αλλά οι υπεύθυνοι μου είπαν να πάω στο δήμο που μένω. Πήγα στο Δήμο Αμπελοκήπων και μου είπαν πως είσαι Ξανθιώτης. Τους απάντησα τι Ξανθιώτης; Εγώ έχω εδώ 35 χρόνια». Και εξήγησε: «Εγώ πήγα τόσες φορές στο Δήμο για να μου δώσουν άδεια. Η πρώτη άδεια για σαλέπι δόθηκε πέρσι. Την άδεια αυτή θέλω να πάρω. Αλλά ακόμα κι αν την πάρω θα είμαι παράνομος στη Θεσσαλονίκη, γιατί θα τη βγάλω στο Δήμο Αμπελοκήπων. Είμαι στο σημείο αυτό επί της Πλατείας Αριστοτέλους 21 χρόνια. Είμαι ο παλιός. Κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης