Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 500 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, όμως ο γραμματέας του υπουργείου τούς παρέπεμψε για τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος και συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Λόγω των συγκεντρώσεων κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα η Λεωφόρος Β. Σοφίας και η οδός Σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσο Βολουδάκη, στον οποίον εξέθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων. Όπως του είπαν, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν το «πάγωμα» του νόμου σχετικά με την αυτοδιοίκηση, αναφέροντας παράλληλα ότι οι δήμοι μπορούν να εφαρμόσουν το σχετικό μέτρο της διαθεσιμότητας από μόνοι τους.

Γνωστοποίησαν στον υφυπουργό ότι, αν εφαρμοστεί ο νόμος, δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν την κοινωνία, ενώ θεωρούν απαράδεκτο ότι δεν βρισκόταν στο γραφείο του ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, για να τους δεχθεί, καθώς είχαν ενημερώσει για την άφιξή τους και το αίτημα συνάντησης από χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισαν, επίσης, ότι θα περιμένουν μέχρι την Κυριακή για το ραντεβού και, ακολούθως, τη Δευτέρα θα έχουν συνάντηση, για να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο οποίος είπε ότι «δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα μας περίμενε σήμερα ο υπουργός, καθώς συνέχεια κρύβεται, γιατί αυτός είναι βασικός υπεύθυνος για το πρόβλημα. Έχουμε προτάσεις, δεν σταματάμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις. Πολύ θετικό ότι οι δήμαρχοι αντιδρούν στις λίστες, καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

H διαθεσιμότητα της… εφεδρείας

Η εφεδρεία, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ακυρώθηκε! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «6Μέρες», τις τελευταίες ημέρες δεκάδες μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου και όχι ιδιωτικού δικαίου λαμβάνουν ένα χαρτί το οποίο τους ενημερώνει ότι είναι ήδη σε διαθεσιμότητα από 01/01/2012!

Κατά συνέπεια, καλούνται να επιστρέψουν το 50-60% των αποδοχών τους για το 2012!

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης