Την άμεση ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων κρατικών μηχανισμών για την αποζημίωσή των κατοίκων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στα Εννιά Χωριά Κισάμου, για την αποκατάσταση της περιοχής αλλά και για αντιπλημμυρική προστασία ζήτησαν χθες οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου Φρόσω Σκουλάκη και Κώστας Κουκουράκης.

Παράλληλα, άφησαν αιχμές για τη στάση της Δημοτικής Αρχής τόσο ως προς την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς όσο και μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η κα Σκουλάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη προληπτικών μέτρων από τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ουδεμία συζήτηση έγινε είτε εντός είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για πολιτική προστασία, ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι στις ανακοινώσεις που εξέδωσε για την πυρκαγιά αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πάντα μας φταίνε οι άλλοι, όλοι οι άλλοι, εκτός από τον εαυτό μας», ανέφερε και χαρακτήρισε τη συζήτηση που έγινε μετά την πυρκαγιά κίνηση εντυπωσιασμού με στόχο «να καλύψουν αδυναμίες».

Η κα Σκουλάκη κατήγγειλε επίσης το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέροντας ότι δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής επετέθη με προσωπικές ύβρεις και κοσμητικά επίθετα κατά δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης και σχολίασε: «Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί κατ’ επανάληψη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές θα τις καταδικάσουν και δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκουράκης τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν οι πολίτες που επλήγησαν, ενώ έκανε επίσης λόγο για σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή αφού, μεταξύ άλλων, κάηκαν και παραδοσιακοί, διατηρητέοι, ελαιώνες τσουνάτης ελιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, υπογράμμισε ότι μπορεί στις φυσικές καταστροφές να γίνονται λάθη αλλά θα πρέπει να αποτελούν διδάγματα για την επόμενη φορά: «Με μεγάλη μου απογοήτευση είδα τις αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής οι οποίες ουδόλως κινήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή», είπε ο κ. Κουκουράκης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα δύο πυροσβεστικά οχήματα που είχε παραδώσει ο πρώην Δήμος Ινναχωρίου στον Δήμο Κισάμου. Μάλιστα, όπως τόνισε ένα από αυτά ήταν ένα λειτουργικό πυροσβεστικό 13 τόνων, το οποίο όμως τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς βρέθηκε ακινητοποιημένο λόγω του ό,τι είχε μείνει από μπαταρία εξαιτίας της πολύμηνης ακινησίας!

«Φάνηκε ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να κρύψουν τα προβλήματα. Την επόμενη ημέρα είδα τον αντιδήμαρχο να λέει δημόσια ψέματα. Είπε δύο φορές στην τηλεόραση ότι το μεγάλο πυροσβεστικό δεν κινήθηκε επειδή είχε πολλές και σοβαρές ζημιές πράγμα που δεν ήταν αληθές και απεδείχθη διότι το βράδυ κάποιος πολίτης σκέφτηκε με δική πρωτοβουλία και ευθύνη και έβαλε μια μπαταρία από δικό του φορτηγό και το έβαλε μπροστά», είπε ο κ. Κουκουράκης και κλείνοντας αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε στην πρόσφατη συνάντηση λέγοντας ότι «δεν επιτρέπεται με τις συμπεριφορές μας τις αήθεις ή τις ανήθικες, να υβρίζουμε και να μειώνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, σε μια στιγμή που ένας πολιτικός σύμβουλος κατακρίνει, μιλώντας πολιτικά και χωρίς να υβρίζει».

Πηγή: prismanews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης