Στο σπίτι καθημερινά γίνονται πολλές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα μερικές φορές αυτό να έχει κάποιες ανεπιθύμητες μυρωδιές.

Το καθημερινό μαγείρεμα, η ακαταστασία, που έχει για τα καλά «εγκατασταθεί» στο σπίτι σου λόγω των παιδιών, οι πολλές ώρες που λείπεις δημιουργούν μια… βαριά ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι, η δυσοσμία από την κουζίνα ή από κάποια άλλη πηγή μπορεί να είναι ανυπόφορη.

Αν θέλεις να επαναφέρεις τη φρεσκάδα στο σπίτι σου με φυσικό τρόπο, μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις. Σου εγγυόμαστε ότι θα κάνουν τον χώρο σου να μοσχομυρίζει συνέχεια!

– Πάρε ένα πορτοκάλι και τρύπησέ το με γαρύφαλλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρέμασέ το με μια κορδέλα σατέν διπλής όψης στον χώρο που θέλεις να αναδυθεί η μυρωδιά του ή φτιάξε μια ωραία σύνθεση με τρία ή τέσσερα πορτοκάλια σε ένα μπολ και άφησέ την στο τραπέζι της κουζίνας ή στην τραπεζαρία σου. Η πρόταση αυτή θα αρωματίσει τον χώρο αλλά και θα διακοσμήσει σε τόνους χειμερινούς το σπίτι σου.

– Φτιάξε ένα φυσικό σπρέι

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσουν 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι χυμό λεμονιού, 1 μπαστούνι φυσική κανέλα και 3 καρφάκια γαρύφαλλο. Γέμισε με το μείγμα αυτό ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ψέκασε το σπίτι! Η μυρωδιά του θα δώσει φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα και θα κάνει όλη την οικογένεια να νιώσει ωραία!

– Κάνε ένα αρωματικό σφουγγάρισμα στα πατώματα

Το σφουγγάρισμα του σπιτιού μπορεί να αποτελέσει κάποιες φορές πηγή δυσοσμίας. Με τον παρακάτω τρόπο θα έχεις καθαρά πατώματα και θα δώσεις φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα. Βάλε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και 9 λίτρα ζεστό νερό. Τα υλικά αυτά θα δημιουργήσουν ένα μείγμα που αφενός θα απολυμάνει από τα μικρόβια και αφετέρου θα κάνει τον χώρο να μοσχομυρίζει!

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης