Είναι γνωστό ότι στη φύση κρύβεται το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς. Εκμεταλλευόμενες, λοιπόν, εμείς οι γυναίκες αυτήν τη δυνατότητα, μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, σίγουρες ότι τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά.

Φρούτα και λαχανικά τίθενται στην υπηρεσία μας, κι εμείς δεν έχουμε παρά να τα αξιοποιήσουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Φράουλες: Πλούσιες σε βιταμίνη C και μηλικό οξύ, αποτελούν εξαιρετική λύση για καθαρισμό, τόνωση και λάμψη της επιδερμίδας και των δοντιών.

Πιο λευκά δόντια με φράουλα: 1 κουταλιά σούπας φρέσκες πολτοποιημένες φράουλες, 1 κουταλιά σούπας σόδα φαγητού, 1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά σούπας οδοντόκρεμα. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και χρησιμοποιήστε το μια φορά την εβδομάδα για περίπου 5 λεπτά.

Εναλλακτική διατροφική εκδοχή: Ρόφημα από φράουλες και γιαούρτι. Θα χρειαστείτε: 100 γρ. φράουλες, 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 50 ml ανθρακούχο νερό. Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το ανθρακούχο νερό στο σερβίρισμα. Ιδανικό για δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Αβοκάντο: Χάρη στις εκπληκτικές ενυδατικές του ιδιότητες, συχνά χαρακτηρίζεται «τρόφιμο ομορφιάς». Η βιταμίνη Α δίνει λάμψη στα μαλλιά, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B είτε εξισορροπούν την υπερέκκριση της λιπαρότητας είτε ενυδατώνουν από την ξηρότητα, και τέλος η βιταμίνη Ε προστατεύει και αναδομεί τα μαλλιά από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μάσκα ομορφιάς από αβοκάντο: Πολτοποιήστε 1-2 αβοκάντο. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο νερό και τη βοήθεια ενός σαμπουάν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προσώπου.

Εναλλακτική διατροφική εκδοχή: Χρησιμοποιήστε περίπου το 1/4 ενός μέτριου αβοκάντο στη σαλάτα που θα φτιάξετε για όλη την οικογένεια, και περιχύστε με ντρέσινγκ από: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι. Προσθέστε 2-3 καρύδια. Θρεπτικός συνδυασμός έξτρα γεύσης!

3. Αγγούρι: Πλούσιο σε νερό και αντιοξειδωτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τα πρησμένα και κουρασμένα μάτια. Επιπλέον, βοηθά στην αναζωογόνηση και στην ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς και του τριχωτού της κεφαλής.

Μάσκα ομορφιάς από αγγούρι: Πολτός 1 αγγουριού, 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας αλόη και λίγο αλάτι. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και αφήνετε τη μάσκα στα μαλλιά ή στην επιδερμίδα σας για 10-15 λεπτά. Απαιτεί πολύ καλό πλύσιμο με νερό.

Εναλλακτική διατροφική εκδοχή: Καλοκαιρινό δροσερό ρόφημα από 100 γρ. φράουλες, 300 γρ. καρπούζι και 75 γρ. αγγούρι. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και πολτοποιήστε με τη βοήθεια ενός αποχυμωτή. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια, προσθέστε μερικά παγάκια και στολίστε με λεπτές φέτες αγγουριού. Δροσερό, τονωτικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ρόφημα για όλες τις ώρες της ημέρας.

4. Δημητριακά ολικής άλεσης: Η βρόμη είναι εξαιρετικό δημητριακό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος για απολέπιση, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και σαπωνίνες, μπορεί να διεγείρει την ανάπλαση της επιδερμίδας και ταυτόχρονα να ενισχύσει τη λάμψη και τη φρεσκάδα της…

Μάσκα ομορφιάς με δημητριακά: 1/2 περίπου φλιτζάνι βρόμη βρασμένο σε νερό ή σε γάλα αμυγδάλου. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Για έξτρα οφέλη, προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού πολτό σύκου ή μήλου. Απλώστε απαλά στην επιδερμίδα ή στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Ξεβγάζετε με σαπούνι ή σαμπουάν.

Εναλλακτική διατροφική εκδοχή: Γάλα ή γιαούρτι με βρόμη, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα (μήλο, σύκο, δαμάσκηνο) και ξηρούς καρπούς. Θρεπτικό ελαφρύ γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί είτε ως πρωινό είτε ως σνακ. Μαζί με λίγο μέλι μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή και διατροφικά θρεπτική επιλογή αντί για γλυκό.

5. Σοκολάτα και μπανάνα: Η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και αντιοξειδωτικούς παράγοντες (φλαβονοειδή), με αποτέλεσμα να προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού μας από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται με την έκθεσή μας σε εξωτερικούς παράγοντες (κάπνισμα, μολυσμένη ατμόσφαιρα κ.ά.). Προϊόντα μαλλιών και σώματος από σοκολάτα και μπανάνα περιέχουν «θείο», αντιοξειδωτικό παράγοντα που προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μάσκα ομορφιάς από σοκολάτα και μπανάνα: 1/2 φλιτζάνι κακάο, πολτός από 1 μπανάνα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Αναμειγνύετε όλα τα συστατικά και απλώνετε στο πρόσωπο, στα μαλλιά ή στο σώμα για περίπου 15 λεπτά.

Εναλλακτική διατροφική εκδοχή: Καταναλώνοντας ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα, π.χ., πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα ή σταφίδες, δημιουργούμε για τον οργανισμό μας μια ασπίδα προστασίας με όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά που χρειάζεται. Υγιεινή, θρεπτική και εύκολη λύση για τις στιγμές που θέλετε κάτι γλυκό.

Πηγή: MediDiatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης