Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου που προωθούν την ιδέα να προσκληθεί στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο άρχισε την Τρίτη στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μια καταξιωμένη προσωπικότητα του Χόλλυγουντ που φέρεται διατεθειμένη να μιλήσει υπέρ της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα.

Χιλιάδες άτομα που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερντ προτείνουν η προσωπικότητα αυτή να είναι η Μπέτι Χουάιτ, ευρύτατης αποδοχής ηθοποιός, κωμικός,τραγουδίστρια, συγγραφέας,που οι παλαιότεροι ίσως την θυμούνται ως την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Τα Χρυσά Κορίτσια», που κράτησε 7 χρόνια στην μικρή οθόνη και χάρισε στην Μπέτι Χουάϊτ ένα ακόμα, το δεύτερο, Βραβείο Έμμυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποστηρικτές της ιδέας λένε ότι η Μπέτι Χουάιτ, λόγω της ηλικίας της, έχει τεράστια επιρροή μεταξύ των υπερηλίκων ψηφοφόρων και με μια εμφάνισή της στο Συνέδριο των Δημοκρατικών θα μπορούσε να βοηθήσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος να γίνει πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρων άνω των 60 ετών. Κάτι παρόμοιο έκανε και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με την απόφασή του να επιτρέψει στον ηλικίας 82 ετών διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κλίντ Ίστγουντ να παρουσιάσει στους συνέδρους τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία, Μιτ Ρόμνι, την περασμένη εβδομάδα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι η Μπέτι Χουάϊτ είναι Ελληνικής καταγωγής.

Ο παππούς της, ο Νικόλαος Κατσίκης, ήτανε από την Ελλάδα και ήρθε στην Αμερική σε ηλικία μόλις 17 χρονών το 1891. Εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, παντρεύτηκε μια συνομήλικη του αμερικανοκαναδέζα, την Μάργκαρετ και μαζί της απέκτησε το 1900 την Χριστίνα Κατσίκη, μητέρα της Μπέτυ Χουάϊτ. Η Μπέτι γεννήθηκε κι αυτή στο Σικάγο το 1922 πράγμα που σημαίνει ότι είναι σήμερα 90 χρονών. Το πατρικό της σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Oak Park, που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Σικάγο. Όταν η Μπέτι ήτανε ακόμα μαθήτρια δημοτικού σχολείου η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Λος Άτζελες. Η Μπέτι πήγε σε ένα γυμνάσιο του Λος Άντζελες από το οποίο έχουν επίσης αποφοιτήσει πολλές προσωπικότητες της 7ης Τέχνης. Εκεί ήταν που ανακάλυψε και η ίδια το δικό της υποκριτικό ταλέντο το οποίο αργότερα καλλιέργησε επαγγελματικά μέχρι που έγινε καταξιωμένη ηθοποιός.

Διευκρινίζουμε και πάλι εδώ ότι η Μπέτι Χουάιτ δεν είναι προγραμματισμένη αυτή την στιγμή να μιλήσει στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Απλώς το όνομά της προτείνεται από χρήστες του διαδικτύου που την θέλουν να μιλήσει για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ρεύμα υπέρ του προέδρου Ομπάμα μεταξύ των υπερηλίκων ψηφοφόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης