Συνολικά επτά μέλη του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας αρνήθηκαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους, παραμένοντας σε μεξικανικό έδαφος, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκρόσωπος των Αρχών στο νησί της Καραϊβικής επιβεβαίωσε την είδηση, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός σημειώθηκε στη διάρκεια περιοδείας στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια της Σχολής Εθνικού Μπαλέτου στην Αβάνα, Ramona de Saa, εξέφρασε την έντονη θλίψη της για την απόφαση των χορευτών να μην επιστρέψουν πίσω στην Κούβα, εγκαταλείποντας τον διεθνώς αναγνωρισμένο θίασο του οποίου χορογράφος είναι η εμβληματική μορφή της Alicia Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ιστοσελίδα εξόριστων Κουβανών, με έδρα τη Φλόριντα, έξι από τα επτά μέλη του Εθνικού Μπαλέτου που αυτομόλησαν, βρίσκονται ήδη σε αμερικανικό έδαφος. Ειδικότερα, το «Cafe Fuerte» ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο Μαϊάμι είναι οι:

  • Randy Crespo, 22 ετών
  • Edward Gonzalez, 23 ετών
  • Jose Justiz, 20 ετών
  • Ariadnni Martin, 20 ετών
  • Luis Victor Santana, 23 ετών
  • Annie Ruiz Diaz, 24

Στο Μεξικό παραμένει ο 20χρονος Alejandro Mendez. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας βρίσκεται αντιμέτωπο με τέτοια γεγονότα. Τον Μάρτιο του 2011, πέντε μέλη αυτομόλησαν στον Καναδά, ενώ το 2005 ο διάσημος Κουβανός χορευτής Rolando Sarabia αποφάσισε να διαφύγει στις Η.Π.Α. και να ενταχθεί στους θιάσους του «Houston Ballet» και «Miami City Ballet».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης