Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δύο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines.

Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg, το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών Αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Χαμηλά, πυκνά σύννεφα και βροχή δυσχεραίνουν τις έρευνες, ωστόσο σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, τα αεροπλάνα πετούν μόλις 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Επιπλέον, λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροσκάφος ερευνά την περιοχή μόνο για δύο ώρες, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία αναμένεται να στείλει και άλλα αεροσκάφη στην περιοχή, ενώ στις έρευνες θα συμμετάσχουν και αεροπλάνα της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ.

«Θα ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, ο οποίος πρόσθεσε πως, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της απόμακρης περιοχής, «στο μέσον του πουθενά», είναι πολύ δύσκολο το έργο του εντοπισμού των αντικειμένων.

Ακόμη, όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου.

Ο υπουργός Αμύνης της Αυστραλίας Ντέιβιντ Τζόνστον είπε ότι «ίσως περάσουν μέρες πριν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις», ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Συγκοινωνιών Γουόρεν Τρας σημείωσε ότι «δορυφόροι “χτενίζουν” πλέον την περιοχή» με την ελπίδα να εντοπίσουν τα αντικείμενα.

Για την ώρα, πάντως, εντοπίστηκαν μόνο ένα φορτηγό πλοίο και κάποια… δελφίνια!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης