Οι ΗΠΑ θεωρούν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διεφθαρμένο και αυτό το γνωρίζουν για “πολλά, πολλά χρόνια”, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το Κρεμλίνο απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς, σημειώνοντας ότι ανέρχονται στο επίπεδο της “επίσημης κατηγορίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος συγκεντρώνει μυστικά πλούτο, δήλωσε ο ασκών χρέη υπουργού Οικονομικών, που είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικού εγκλήματος Άνταμ Σζούμπιν, σε συνέντευξή του στο BBC Panorama.

«Τον έχουμε δει να κάνει πλούσιους τους φίλους του, τους στενούς του συμμάχους και να περιθωριοποιεί αυτούς που δεν θεωρεί φίλους, χρησιμοποιώντας κρατικούς πόρους. Είτε πρόκειται για τον ενεργειακό πλούτο της Ρωσίας, είτε για άλλα κρατικά συμβόλαια, κατευθύνει αυτούς που πιστεύει ότι θα τον υπηρετήσουν και αποκλείει τους άλλους που δεν θα το κάνουν. Για μένα, αυτή είναι μια εικόνα διαφθοράς», δήλωσε ο Σζούμπιν, σύμφωνα με το BBC.

Ο Σζούμπιν αρνήθηκε να σχολιάσει, προσθέτει το βρετανικό δίκτυο, σχετικά με έκθεση του 2007 της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, στην οποία ο πλούτος του Πούτιν υπολογίζεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σημείωσε ότι ο δηλωμένος πλούτος του Ρώσου ηγέτη είναι υποτιμημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης