Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς μία εβδομάδα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων περνά για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση μπροστά από το Σοσιαλδημοκρατικό, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εφημερίδας Der Standard που δημοσιεύεται στο φύλλο της του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Λίστα Κουρτς-Νέο Λαϊκό Κόμμα», προηγείται με ποσοστό 33% και διαφορά δέκα μονάδων – αντί των επτά μονάδων στα μέσα Σεπτεμβρίου- από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (ποσοστό 23%), το οποίο βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, με δεύτερο το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (25%).

Στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,8% και 52 έδρες στο σύνολο των 183 της αυστριακής Βουλής, το Λαϊκό Κόμμα 24% και 47 έδρες, το Κόμμα των Ελευθέρων 20,5% και 40 έδρες, οι Πράσινοι 12,4% και 24 έδρες, και το ΝΕΟΣ 5% και 9 έδρες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης