Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο, την Πέμπτη, 12 ανθρώπους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο και για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών.

Μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, το καλοκαίρι του 2013, οι τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή εναντίον των υποστηρικτών του πρώην προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, για την θανατική καταδίκη των 12 κατηγορουμένων θα πρέπει να εκφράσει την άποψή του -η οποία δεν είναι δεσμευτική- ο Μουφτής της Αιγύπτου.

Οι έξι από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακισμένοι ενώ οι υπόλοιποι δικάστηκαν ερήμην. Κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο και για τη συγκρότηση ενός «εξτρεμιστικού πυρήνα» στην Αίγυπτο.

Σε μια άλλη δίκη, στην επαρχία Σαρκίγια, δύο ξαδέλφια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών γιατί διέδιδαν μέσω του Facebook την τζιχαντιστική ιδεολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης