Οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον είναι οι νικητές των εκλογών στη Βρετανία σύμφωνα με τα πρώτα exit poll και θα μπορούσαν αν σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η οποία όμως θα είναι πολύ ευαίσθητη.

Η ήττα για τους Εργατικούς αν ισχύσουν τα exit poll αναμένεται… ιστορική και πηγές απο το κόμμα αναφέρουν πως «ο Εντ Μίλιμπαντ θα πάψει να βρίσκεται στη θέση του μέχρι το μεσημεριανό γεύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aπαιτούνται συνολικά 326 έδρες για την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αν και στην πράξη περίπου 323 αρκούν, διότι το εθνικιστικό κόμμα Sinn Féin δεν καταλαμβάνει τις έδρες που κερδίζει στο Ουεστμίνστερ.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταγράφονται ως εξής:

  • Συντηρητικοί: 60
  • Εργατικοί: 38
  • Φιλελεύθεροι: 2
  • SNP: 32
  • Λοιποί: 14

Σύνολο εδρών: 146

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαρώνει το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα

Με τις ψήφους να έχουν πλέον καταμετρηθεί σε λίγες περισσότερες από τις μισές από τις 59 έδρες της Σκοτίας, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) κερδίζει και τις 31, καταδεικνύοντας ότι θα κατατροπώσει το Εργατικό Κόμμα στην περιοχή, που θεωρείτο ιστορικά ένα προπύργιό του.

Η δημοσκόπηση εξόδου η οποία δημοσιοποιήθηκε λίγο αφότου έκλεισαν οι κάλπες είχε υποδείξει πως οι Σκοτσέζοι εθνικιστές οδεύουν να κερδίσουν τις 58 από τις 59 έδρες της Σκοτίας, από μόλις 6 στις εκλογές του 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης