Μία μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο ονόματι Sputnik – όπως ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος ο οποίος τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1957 – αναπτύσσει η ρωσική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Rostelecom.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Vedomosti», η εν λόγω μηχανή αναζήτησης (sputnik.ru) θα έρθει αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ο «κυρίαρχος» της αντίστοιχης ρωσικής αγοράς, Yandex (62%), το Google και το Mail.ru.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το εν λόγω εγχείρημα της συγκεκριμένης, ελεγχόμενης από την κυβέρνηση, εταιρείας είναι καταδικασμένο εξαρχής.

«Οι μηχανές αναζήτησης είναι ένας τελείως διαφορετικός τομέας από τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στις οποίες εμπλέκεται η Rostelecom» αναφέρει σχετικά ο Ιβάν Κιμ, αναλυτής της VTB, προσθέτοντας ότι το εγχείρημα είναι απίθανο να σημειώσει επιτυχία λόγω έλλειψης εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιες αναταραχές στον ανταγωνισμό πιθανώς να βοηθήσουν την «εκτόξευση» του Sputnik, καθώς ο δημοφιλής συνιδρυτής του Yandex, Ίλια Σεγκάλοβιτς (αποκαλούμενος και «ο Ρώσος Στιβ Τζομπς») πέθανε τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μικρή πτώση των μετοχών της εταιρείας και να εγερθούν αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης