Για πάνω από 80 χρόνια η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων Mercedes παράγει αυτοκίνητα ειδικών παραγγελιών από το Βατικανό και τα παρέχει στον εκάστοτε Ποντίφικα.

Το πρώτο «Popemobile» (όπως αυτά αποκαλούνται χιουμοριστικά) έκανε την εμφάνισή του το 1930 και ήταν μία Nurburg 460. Σήμερα, ο νέος Πάπας, ο Φραγκίσκος ο Α’, θα έχει στη διάθεσή του μία Mercedes M-Class, όχημα που είχε παραδώσει ο πρόεδρος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε, στον Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος όμως δεν το χρησιμοποιούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, ο Φραγκίσκος ο Α’ αναμένεται να χρησιμοποιεί την M-Class τόσο για τις μετακινήσεις του στο Βατικανό και την Ιταλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας για τις μετακινήσεις του Πάπα είναι πάντα δρακόντεια, γι’ αυτό και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, τα οποία, αν και επιτρέπουν στον κόσμο να έχει οπτική επαφή μαζί του, παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στον Ποντίφικα. Παράλληλα, υπάρχει θωράκιση τόσο στο πλάι όσο και στο πάτωμα του λευκού SUV.

Στη νέα M-Class ο Ποντίφικας έχει ευκολότερη πρόσβαση, ενώ το εσωτερικό της είναι πιο ευρύχωρο, παρότι το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί, ώστε να χωρά πιο εύκολα στα μεταγωγικά αεροσκάφη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση του κατά παραγγελία μοντέλου έγινε σε εννέα μήνες από τη στιγμή της εντολής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης