Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ενόψει του σημερινού έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες υποστηρίζει «στοχευμένες κυρώσεις εναντίον όσων είναι υπεύθυνοι για την κλιμάκωση της βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κουρτς, ο οποίος χθες είχε καλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Αυστρία, η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να εθελοτυφλεί όταν στη γειτονιά της πυροβολούνται άνθρωποι και δεν θα πρέπει να μένει ατιμώρητη η βία.

Από την πλευρά της η Αυστριακή υφυπουργός Οικονομικών, Σόνια Στρεσλ, υποστήριξε σε δηλώσεις της πως θα πρέπει να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Αυστρία όλοι εκείνοι οι «ολιγάρχες», όπως είπε, οι οποίοι ευθύνονται για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυστριακών μέσων ενημέρωσης, στελέχη της ουκρανικής κυβέρνησης φέρεται να έχουν μεταφέρει παράνομα περιουσιακά τους στοιχεία στη Βιέννη, όπου δικηγόροι και σύμβουλοί τους φροντίζουν για τη διαχείρισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αυστριακή πρωτεύουσα, εξάλλου, όπου ζει ο γιός του και όπου ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να παραμείνει για μακρύ χρονικό διάστημα, φέρεται να έχει εγκατασταθεί, μετά την παραίτησή του, πριν δύο εβδομάδες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ.

Όπως έγραψε το αυστριακό εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό «Φορμάτ», ο γιός του Αζάροφ, Ολεκσέι είναι ιδιοκτήτης βίλας στη Βιέννη και επιπλέον φέρεται να συμμετέχει σε διάφορες εταιρείες, ενώ το περιοδικό ισχυρίζεται ακόμη πως η Βιέννη αποτελεί έδρα για χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και συναλλαγές με ακίνητα για λογαριασμό τόσο του Αζάροφ, όσο και του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης