Καταδικάζει το στρατιωτικό «πραξικόπημα» στην Αίγυπτο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την «υποκρισία», όπως δήλωσε, των Δυτικών κυβερνήσεων, απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία που έρχεται «σε αντίθεση με την δημοκρατία».

«Όπου κι αν γίνονται τα πραξικοπήματα είναι κάτι κακό. Τα πραξικοπήματα έρχονται σαφώς σε αντίθεση με την δημοκρατία», είπε, χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτοί που υπολογίζουν στα όπλα τους, αυτοί που υπολογίζουν στην δύναμη των μέσων ενημέρωσης δεν μπορούν να οικοδομήσουν την δημοκρατία. Η δημοκρατία μπορεί μόνον να οικοδομηθεί με τις κάλπες», σημείωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, καταδικάζοντας, παράλληλα και την άρνηση των Δυτικών χωρών, να θεωρήσουν πραξικόπημα την επέμβαση του αιγυπτιακού στρατού. «Οι Δυτικοί απέτυχαν στο τεστ της ειλικρίνειας», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία δεν δέχεται το «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Επιπλέον, ο Ερντογάν κάλεσε τους Αιγυπτίους να αντλήσουν διδάγματα από τα στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία, λέγοντας ότι η χώρα του είχε γίνει ένα «σημαντικό σημείο αναφοράς» για την Αίγυπτο. «Κάθε πραξικόπημα, χωρίς εξαίρεση, προκάλεσε την απώλεια δεκαετιών στην Τουρκία, κάθε πραξικόπημα παρέλυσε την τουρκική οικονομία, κάθε πραξικόπημα στοίχισε πολύ ακριβά στην χώρα, στο έθνος και στις νέες γενιές της», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης