Με νόμο που αναμένεται να εγκριθεί από τις ΗΠΑ, προβλέπεται να διακοπούν τα επιδόματα πρόνοιας που λαμβάνουν οι Ναζί εγκληματίες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από δημοσίευμα του Associated Press πως δεκάδες εγκληματίες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου συνταξιοδοτούνται στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ύποπτοι μετέβησαν στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία για τη δράση τους κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π και με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εργαστούν και ως εκ τούτου να έχουν δικαίωμα απολαβής σύνταξης και επιδομάτων εκεί.

Σε δηλώσεις της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η εκπρόσωπος των δημοκρατικών Κάρολιν Μαλόνι ανέφερε επί του θέματος: «Ο αμερικανός φορολογούμενος δεν θα πρέπει να επιδοτεί τις συντάξεις αυτών που είναι ένοχοι για τις χειρότερες θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών, Λέοναρντ Λανς, δήλωσε ότι το κογκρέσο «θα πρέπει να κλείσει την τρύπα και να διορθώσει αυτό το λάθος για όλες τις ζωές που χάθηκαν». Το να σκεφτόμαστε ότι οι Ναζί διαβιώνουν από τα φορολογικά κεφάλαια των απογόνων των απελευθερωτών, είναι αποκρουστικό και ηθικά λάθος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης