Η καναδική εταιρεία ηλεκτρισμού «Hydro-Quebec», ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποστολή πολυπληθούς ομάδας ηλεκτρολόγων προς την αμερικανική πολιτεία του Βερμόντ, προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκαλέσει ο τυφώνας «Sandy».

« Η πολιτεία του Βερμόντ μας έκανε επίσημη αίτηση. Συμφωνήσαμε να σταλούν 50 εργαζόμενοι για να προσφέρουν χείρα βοηθείας από τις επιπτώσεις του τυφώνα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της «Hydro-Quebec».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόσθετες ομάδες ηλεκτρολόγων θα μπορούσαν να σταλούν και σε άλλες πολιτείες των Η.Π.Α., αν ζητηθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες από το πέρασμα του “Sandy”», πρόσθεσε

Ο «Sandy» αναμένεται να πλήξει και περιοχές της ανατολικής ακτής του Καναδά, καθώς αφού περάσει από τις Η.Π.Α. με επίκεντρο το Νιου Τζέρσεϊ, θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τις επαρχίες του Οντάριο και του Κεμπέκ στον Ατλαντικό ωκεανό. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν περισσότερα από 50 χιλιοστά βροχής και ανέμους ταχύτητας 90 χλμ./ ώρα, σύμφωνα με το Καναδικό Κέντρο Τυφώνων στο Χάλιφαξ της Νότιας Σκοτίας.

Οι Αρχές του Καναδά προειδοποίησαν επίσης για πιθανές διακοπές ρεύματος και πλημμύρες, στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης