Τα στρατιωτικά ραντάρ της Μαλαισίας εντόπισαν ίχνη της τελευταίας τοποθεσίας του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, εκτελώντας την πτήση ΜΗ 370. Σύμφωνα με τη δήλωση αξιωματικού, η τελευταία τοποθεσία του αεροσκάφους-φάντασμα ήταν στο Pulau Perak, ένα μικρό νησάκι στα στενά της Μάλακα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το τελευταίο στίγμα της πτήσης 370 φαίνεται να είναι εκατοντάδες μίλια μακριά από τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει το αεροσκάφος και σε αντίθετη κατεύθυνση από τον προορισμό της. Μάλιστα, οι ενδείξεις θέλουν το αεροπλάνο να κινήθηκε ακόμη 350 μίλια (500 χλμ) δυτικότερα αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αναλυτές, οι αποκαλύψεις ότι το αεροπλάνο πέταξε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την προγραμματισμένη πορεία του, μαρτυρά μία ξαφνική καταστροφική μηχανική βλάβη. Μάλιστα, η εφημερίδα Mirror που επικαλείται μη-στρατιωτική πηγή η οποία όμως είναι κοντά στις έρευνες, είπε ότι η μηχανική βλάβη on air είναι μία από τις θεωρίες που εξετάζονται.

Νωρίτερα, τα τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές είχαν μεταδώσει την λόγω πληροφορία, και υποστήριζαν ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως έκανε στροφή προς τα δυτικά, λίγα λεπτά μετά το πέρασμά του πάνω από την Kota Bahru και πέρασε προς τα στενά της Μάλακα μέσω της περιοχής Kedah. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης