Ενώπιον της οικονομικής εισαγγελίας θα καταθέσουν ο Λουίς Μπαρθένας, πρώην ταμίας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, και άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες που ξεκινούν για την υπόθεση των «κρυφών δωρεών» στο PP.

Τόσο ο Μπαρθένας όσο και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι (σ.σ.: το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση) διαψεύδουν επίμονα οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρανομίας. Σήμερα, η οικονομική εισαγγελία ξεκινά τις ακροάσεις, για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να κινηθεί διαδικασία για το ζήτημα. Ενώπιόν της θα βρεθεί ο Λουίς Μπαρθένας, ο Χόρχε Τρίας και ο Άλβαρο Λαπουέρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία έχει ήδη λάβει τα έγγραφα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η «El Pais», τα οποία η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι τα «κρυφά κατάστιχα» του Μπαρθένας για την καταγραφή παράνομων δωρεών από επιχειρήσεις σε βάθος σχεδόν δύο δεκαετιών.

Επιπλέον, η εφημερίδα διατείνεται ότι στα βιβλία εμφανίζονται και οι πληρωμές στελεχών του ΡΡ, μεταξύ των οποίων και ο Μαριάνο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι «ούτε πήρε ούτε έδωσε» μαύρο χρήμα, όπως δήλωσε κατηγορηματικά και στο πλαίσιο της σχετικής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το περασμένο Σάββατο.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης