Συμμαχία «Δράκου» και «Αρκούδας» παρατηρούν στην Ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες ώρες κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ειδικεύονται σε θέματα άμυνας.

Ήδη, σύμφωνα με τα ίδια Μέσα, στα τουλάχιστον πέντε αντιτορπιλικά, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο, το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, της αμερικανικής αρμάδας και στα τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα, του ρωσικού στόλου, έρχονται να προστεθούν και σκάφη του κινεζικού στόλου, τα οποία μάλιστα πλέουν κοντά στις συριακές ακτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες πληροφορίες, οι οποίες προκύπτουν από ρωσική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι ακόμα ένα τουλάχιστον κινεζικό σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων, κατευθύνεται προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Σε δημοσιεύματα ωστόσο, τα οποία επικαλούνται ανεπίσημες πηγές των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τονίζεται ότι τα εν λόγω σκάφη δεν πρόκειται να αναμιχθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις, αν και όποτε αυτές ξεκινήσουν, αφού μετέβησαν στην περιοχή για την επιτήρηση των κινήσεων των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ.

Επιμέλεια: Αντώνης Κουμιώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης