Ο περιορισμός του εμπορίου ναρκωτικών αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης του προέδρου της Κολομβίας, Juan Manuel Santos, μαζί με την καταπολέμηση των μελών της ένοπλης οργάνωσης Farc. Οι περιπολίες των στρατιωτών με τη χρήση ελικοπτέρων και σκαφών έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα εργαστήρια παρασκευής ναρκωτικών ουσιών.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να καταστρέψουμε 17 εργαστήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή κοκαΐνης ενώ έχουμε προχωρήσει σε κατάσχεση 22 πλοίων και τεσσάρων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας», εξηγεί ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας καταπολέμησης ναρκωτικών, Luis Perez, με αφορμή την καταστροφή ενός εργαστηρίου το προηγούμενο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Κολομβίας εκτιμούν πως ο περιορισμός του εμπορίου κοκαΐνης θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη δράση της Farc, η οποία φέρεται να κερδίζει τεράστια ποσά από τη διακίνηση της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης