Ένα άλυτο μυστήριο, παραμένει η υπόθεση εξαφάνισης, μιας 19χρονης κοπέλας από τις ΗΠΑ, που δεν επέστρεψε σπίτι, μετά από δυο μέρες εργασίας και… χαλάρωσης, τις οποίες είχε σχεδιάσει, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντές και περιβάλλον, στο «Grand Teton National Park», όπως ανέφερε και η ίδια σε ανάρτησή της στο «Instagram».

Το θέμα όμως είναι, ότι ενώ το κορίτσι βρέθηκε, κανείς δεν ξέρει, γιατί τελικά εξαφανίστηκε, ενώ ούτε η ίδια, φαίνεται να δίνει κάποια πειστική εξήγηση γι’ αυτό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εργασία και ξεκούραση. Αύριο τελειώνουμε στο Ουαϊόμινγκ (πολιτεία στις Δυτικές ΗΠΑ) και ανυπομονώ να βρεθώ ξανά, με την οικογένειά μου. Περιμένω τα μηνύματά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων, στο μήνυμα που ανήρτησε, στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, η Φάουνα Τζάκσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, από την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων, το περιστατικό βρισκόταν υπό έρευνα από τη στιγμή που «μία κοπέλα με κοντό ξανθό μαλλί -που πιστεύεται ότι είναι η ίδια- εθεάθη μέσα στο δάσος και φαίνεται ότι έχει αλλάξει την κόμμωσή της ενώ φορούσε διαφορετικά ρούχα, από την ημέρα που ένας σεκιούριτι, ανέφερε ότι θυμάται, να περπατάει μέσα στο Εθνικό Πάρκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες χτένιζαν για δύο ημέρες την περιοχή του Πάρκου, την Τζάκσον την είχαν δει να φέρεται περίεργα, για τελευταία φορά, μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά, από το δημοφιλές τουριστικό σημείο γνωστό, ως «Snake River», επισκέπτες του πάρκου.

Ο πατέρας της, πάντως λέει, ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ όπως ανέφερε, δεν έκανε καμία αγορά με χρεωστική κάρτα, ούτε είχε μιλήσει εκείνες τις μέρες, που είχε επισκεφθεί το πάρκο, με κάποιον από την οικογένειά της.

Προβληματισμό πάντως προκαλεί στις αρχές, το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, η έφηβη, είχε «ανεβάσει» στο «Twitter» μια φωτογραφία, από το εξώφυλλο ένος βιβλίου, να δείχνει ένα κομμένο ανθρώπινο κρανίο, με τίτλο «Ένα μάθημα πριν πεθάνεις».

Εκατό αστυνομικοί, πενήντα ερευνητές, διασωστικές ομάδες, φυσιοδίφες και τέσσερα πληρώματα εδάφους της πυροσβεστικής, είχαν επιστρατευτεί για να βρεθεί το κορίτσι, ενώ γίνονταν και εναέριες περιπολίες όπως και εκτεταμένοι έλεγχοι της περιοχής, από «Rangers».    

Για να βρεθεί τελικά η κοπέλα, χρησιμοποιήθηκε σύστημα υπέρυθρης απεικόνισης, για την ανίχνευση πηγών θερμότητας στο έδαφος. Η Τζάκσον δεν είχε κάποιο σημάδι στο σώμα της και εξάγεται έτσι το συμπέρασμα, από τους ειδικούς σε τέτοιες περιπτώσεις, πως ενδεχομένως η ίδια, να ήθελε να εξαφανιστεί.

Οι λόγοι, της πράξης αυτής, πάντως, εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, δεν έχουν αποσαφηνιστεί. 

Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε τι είπε και η ίδια, όταν την εντόπισε ένα μέλος διασωστικής μονάδος και την πλησίασε: «Τι διάολο συμβαίνει; Γιατί με κυνηγάτε; Δεν έκανα τίποτα. Αφήστε με ήσυχη» είπε και όταν τη συνάντησαν για πρώτη φορά μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της, έμειναν κυριολεκτικά άναυδοι από την αλλαγή της εμφάνισής της.  

Η ίδια πάντως, δεν έκρινε σκόπιμο να μιλήσει καν για το συμβάν αυτό, κάνοντας μόνο λόγο για υπερβολές του Τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης