Η Ουάσιγκτον και Μόσχα έχουν «διαφορετικές απόψεις» στην ουκρανική κρίση, αλλά έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την επίτευξη μιας «διπλωματικής λύσης», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να συνεργαστούν με την ουκρανική κυβέρνηση και το λαό της χώρας για να ξεπεραστεί η κρίση, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.«Έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε με την ουκρανική κυβέρνηση και το λαό της χώρας για να επιτευχθεί πρόοδος στα δικαιώματα των μειονοτήτων και των γλωσσικών δικαιωμάτων» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις τετράωρες συνομιλίες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επέμεινε επίσης σε μια ομοσπονδιακή λύση για την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι ο φεντεραλισμός είναι «ένα πολύ σημαντικό συστατικό μεταρρυθμίσεων» για την Ουκρανία.
Οι Λαβρόφ και Κέρι συναντήθηκαν στο Παρίσι μετά από την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο πλευρές κινούνται στην άμβλυνση των εντάσεων στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης