Μια προκαταρκτική συμφωνία συνήφθη ανάμεσα στα συνδικάτα και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες εξασφαλίζουν τον καθαρισμό των οδών και των κήπων της Μαδρίτης -που έχουν γεμίσει σκουπίδια έπειτα από 11 ημέρες απεργία-, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές.

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί εντός της ημέρας από τα δύο μέρη και στη συνέχεια από τους εργαζομένους, πριν ανακοινωθεί η λήξη της απεργιακής κινητοποίησης. Δεν θα υπάρξουν «ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών», διαβεβαίωσε σήμερα ο Χουάν Κάρλος ντελ Ρίο, εκπρόσωπος του συνδικάτου UGT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες καθαρισμού των οδών και των κήπων αυτής της πόλης των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων πραγματοποιούν από τις 5 Νοεμβρίου απεργία επ’ αόριστον εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση περίπου 1.100 θέσεων εργασίας σε σύνολο σχεδόν 7.000, οι οποίες θα προστεθούν στις 350 που καταργήθηκαν ήδη τον Αύγουστο. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης μείωση μισθών έως 40%.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Άνα Μποτέγια, η οποία επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την αδράνειά της, έθεσε την περασμένη Τετάρτη στα μέρη προθεσμία ως το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, διαφορετικά απείλησε πως θα χρέωνε στις ιδιωτικές εταιρείες το κόστος καθαρισμού των δρόμων από δημόσια επιχείρηση.

Η απεργία αυτή, η οποία δεν αφορά τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, έχει μετατρέψει τους δρόμους της Μαδρίτης σε γιγάντιο σκουπιδοτενεκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης