Κανονικά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού για τα 203 χρόνια από την κήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Περισσότερα από 40.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τεθωρακισμένα και φορτηγά που μετέφεραν εξελιγμένα οπλικά συστήματα πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων -όπου βρισκόταν και ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Pena Nieto, μετά της συζύγου του- την ίδια στιγμή που στον αέρα πετούσαν σε σχηματισμό ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το Μεξικό οδήγησε στη ματαίωση παρόμοιων εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται κατά το πέρασμα δύο τυφώνων από τα παράλια. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 20 πόλεις στην πολιτεία Ταμαουλίπας κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στο Ακαπούλκο. Εκτιμάται ότι οι ισχυροί άνεμοι «σάρωσαν» περίπου τα 2/3 της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει αισίως τους 55.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πλημμύρες «σαρώνουν» το Ακαπούλκο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 00:11
Μεξικό: Θανατηφόρο το «ραντεβού» Ίνγκριντ-Μάνουελ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, 01:22
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης