Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε σήμερα τις “συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις” στη Δαμασκό και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η σύγκρουση στη Συρία μπορεί να “δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τρομοκρατική δράση”, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεσίρκι.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας το βράδυ της Δευτέρας που είχε στόχο μια από τις μεγαλύτερες έδρες των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας, κοντά στη Δαμασκό, προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, σύμφωνα με συριακή μη κυβερνητική οργάνωση. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας διέψευσε τον απολογισμό αυτό, δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις αποτράπηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαν “καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δαμασκό που προκάλεσαν το θάνατο πολλών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων”. Εκφράζει επίσης την “ανησυχία του για την τύχη των κρατουμένων” που φέρεται να βρίσκονταν στα κτίρια τα οποία αποτέλεσαν το στόχο των επιθέσεων.

Ο Μπαν “φοβάται μήπως η εξάπλωση της βίας στη Συρία δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τρομοκρατική δράση και κάθε μορφής εγκληματικές ενέργειες”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο γενικός γραμματέας επαναλαμβάνει ότι “κάθε πράξη βίας πρέπει να σταματήσει” και ότι η μόνη λύση στη σύγκρουση είναι πολιτική, απευθύνοντας έκκληση στα δύο στρατόπεδα να “συνεργαστούν στενά” με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης